Vecka 28


Idag går jag in i vecka 28. Börjar kännas att man är någon eller några storlekar större. Så förutom sammandragningar och foglossning är livet på topp. Vi ser fram emot att få träffa Tiger.

Har gjort mina första julklapps inköp. Det blev ett tåg till Hannes och dock kläder till Tyra. Skönt att vara igång i tid, men känner jag mig själv rätt så köper jag det sista den 23 e. Tjuvstartat med advetspyntet också, det är ju så mysigt. Bättre att börja tidigt så att man hinner njuta. Efter jul är man ju trött på det.

Imorgon kommer snälla mamma och pappa och hjälper mig med lite gardinstänger.
Nu blir det Lussebulle!
KRAM


Äntligen...

...har jag tagit mig i kragen och lagt ut bilder från huset. Eller i alla fall den delen som vi renoverat. Vi är jätte nöjda, so far. Pappa har varit här och slitit som bara den, han har fixat nästan allt, vet inte hur vi ska kunna tacka. Mamma har inte sett honom så mycket på senare tid. Men nu får han paus ett tag, i alla fall till efter jul :). 

Så jag tänkte  såhär i halvtid i renoveringen att jag på bästa "Oscars gala" vis vill tacka dom som gjort det möjligt att göra ett hus med orginal inredning från byggnadsår 1958, till snart ett färdigt litet drömhus till vår lilla familj.

Pappa, tack för att du mellan dina arbetspass åkt raka vägen från Västerås till Falun i flera månader för att tapetsera, sätta mosaik, spackla, slipa och mycket annat. Utan dig bodde vi nog fortfanande i total missär ;).

Johannes pappa Pelle, tack för rivningar, eldragningar och mycket annat. Utan dig hade vi nog inte en enda lampa ;).

Åsa och Tomas som var här och hjälpte oss att sätta in köket i sommras. Trodde aldrig att vi skulle få upp det. Tack för optimism!

Martin. Tack för den briljanta iden att sätta in en värmeluftpump, som du även kom och intsalerade. Sparar pengar och får bättre luft i huset.

Även tack till Kruses kakel och bygg. Som gjorde badrummet och groventren så fint.

Tack mamma och Liz för uppmuntran och stöd när slipdammet blivit för mycket och jag har börjat gråta ;).

Tack alla som jag glömmt!

JB och Magnus, snart är det er tur att komma till dalarna och dra ert strå till stacken ;). Jag håller med mat och dryck och gott humör. JB, du och jag tittar på när grabbarna jobbar, sen tar vi en shoppingtur :).

KRAM


Badrum


Badrum


Är jätte nöjda med badrummet. Hantverkarna skruvade lite på sig när vi ville ha rutigt golv. Dom fick nog jobba lite extra ;). Men det var det värt för bra blev det.


Badrum


Är jätte nöjda med badrummet. Hantverkarna skruvade lite på sig när vi ville ha rutigt golv. Dom fick nog jobba lite extra ;). Men det var det värt för bra blev det.


Kök


Ska ta lite bilder när det är mörkt sen. Vi har fällt in belysning i trappen, det blev så mysigt. Men det syns inte när bilderna är så ljusa.


Kök


Köket. Fortfarande lite kalt. Men snälla mamma ska hjälpa mig att fixa snygga gardiner.


Del av kök


Kortet är taget från diskbänken.


Tv rum


Saknas fortfarande lite tavlor på väggarna. Men det kommer.


Spenderar byxorna på

I söndags hade vi spenderarbyxorna på. Pappa hade varit hos oss sen fredagen och grejjat i vårat blivande vardagsrum. Det blev nästan helt klart. Så efter en farsdagsfika med tårta på morgonen så begav vi oss till Gävle. Målet var IKEA och ny soffa.

Vi var så glada när vi åkte dit. Vi var helt överens om vilken soffa vi skulle ha (Kramfors). Vi gick raka vägen till soffavdelningen och fram till en tjej som såg ut att gilla sitt jobb men det gjorde hon nog inte. Själv tror jag att hon hade bestämmt sig för att byta ut dom rosa molnen som vi kom svävande på mot kolsvarta regnmoln med åska. Vi sa vilken soffa vi ville ha och vilken klädsel. Hennes svar blev att den klädseln inte fanns i det håll vi ville ha divanen. Hmm... vi får tänka lite då sa vi. Jag och Johannes gick vidare och funderade och diskuterade. Till sist kom vi fram till att vi kunde ha divanen åt andra hållet. Ikea tjejen ler mot oss och säger att klädslen inte finns alls och att det är 150 dagars väntan på den. Hur fan är det möjligt. Den hade tydligen gått bättre än väntat. En helt vanlig mörkgrå klädsel, hur fan kan man tro att den inte ska sälja! Och kunde hon inte sagt det på en gång. Kände hur jag nästan kunde brörja gråta. Så vi sa bara tack för hjälpen (som vi inte fick). Vi tröstade oss med kötbullar potatis och lingon.

Efter maten hade jag fått tillbaka mitt glada humör och hormonerna hade lagt sig. Vi kom fram till att vi tar en annan klädsel, och om vi fortfarande vill ha den grå så får vi byta till den om 150 dagar. Så vi gick tillbaka till häxan på soffavdelningen. Vi sa vad vi ville ha. Hon log sitt onskefulla leende och sa att det gick bra och att soffan skulle komma om nio dagar. Vi svävade vidare genom butiken fortfarande på rosa moln. Blev även ny tv bänk och lite krafs. Det blir det ju alltid på Ikea. Om det är någon som undrar varför vi är så desperata efter ny soffa så kan jag tala om att soffan vi sitter i nu är ca 110 cm lång och tar livet av en.

På vägen hem svängede vi förbi Media Markt. Och gissa... japp vi köpte en ny kamera. Så nu kommer det snart bilder.
Vi får leva på nudlar fram till jul.

Graviditeten då. Jag mår helt ok, förutom sammandragningar och foglossning. Ska få gå ner på 75 procent. Skönt. Roligare att ha mer ork och göra bra jobb. Går in i vecka 26 idag. Nu ska jag ta mig ner till jobbet. Här är det snö och sol idag.

KRAM


Vi ser det snöar....

...eller det snöade. Nu är det bara regn. Synd, det var riktigt mycket snö ett tag igår. Men det var väl lite väl optimistiskt att tro att den skulle få vara kvar.

Så är det vecka 25 då. Det närmar sig sakta men säkert. Drömde i natt att bebisen hade kommit. Det enda som var lite konstigt var att på bara några dagar så var den stor som en sjuåring. Jag kan säga att det var skönt att vakna och förstå att det bara var en dröm.
När jag frågade Åsas son Hannes 2 år vad han trodde att jag hade i magen blev svaret en lastbil. Shit det hoppas jag inte. Skulle bli en så jobbig förlossning. Så både drömmar och lustiga komentarer från andra barn är ganska vanliga för mig nu.

Idag är jag ledig. Pappa kommer och ska hjälpa oss att göra klart vardagsrummet. Snäll är han, får gratulera ordentligt på söndag. Annsars är det personalfest ikväll. God mat på Banken. Mums.

Kram

November

Så var der redan november. I Falun börjar det lovande med en solig dag.
Igår var det en lugn kväll med kompisar och spel. Blev en hel del skratt. Spel med charader betyder för det mesta asgarv. Men jag tycker att vi var duktiga på att gör oss förstådda.

Det var några spöken här också som ville ha godis. Tur att man var förberedd. Vill inte råka ut för bus. Påkskärringarna har fått konkurens.

Idag står städning, tvättning och solsken på menyn.

Kram


RSS 2.0