JB och Ebbe

Idag var äntligen Ebbes gudmor JB och hälsade på. Så trevligt. Ebbe och JB fann varandra direkt och paktade i hop sig mot mig. Det är väl så det kommer bli. Säger mamma och pappa nej i framtiden får man gå till gudmorsan ;). Vi mös hemma hela dagen. Med undantag för en tripp till affären. Ebbe protesterade högljutt. Slutade med att hans mesiga mamma som tycker det är hjärtskärande med krokodiltårar bar honom hela vägen.

Johannes är i Stockholm och spelar match, går på tv nu och det ser ju inte ljust ut. Luktar Sälen resa. Just nu leder AIK med 7-3. Men än är det inte kört. Helgen blir lugn och skön. Nu lite bilder.Ebbe försökte öppna paketet men jag fick assistera till sist.


Nice. I paketet gömde sig denna coola body.


Igår var 90 garder tjejerna här med läckra outfitts till Ebbe. Till en av dom hörde dessa solbrillor. Ebbe blir galet charmig på stranden i sommar.

Ha det bra alla!
Kram.


Starkt gjort av mig

I natt sov Ebbe i sin egen säng. Starkt gjort av mig tycker jag. Han bryr sig nog inte, bara jag som tycker att det är så mysigt att ha honom brevid mig. Men tror att det blir bättre sömn för oss alla tre. Behöver man inte oroa sig för att mos den stackarn i sömnen. Efter all knorr och gråt från Ebbe på grund av magont hoppas jag att dropparna som jag ska ge honom före varje måltid hjälper. Så jobbigt att se hur förtvivlad han blir när han har magknip.

Idag är vi insnöade igen. Kan våren ta och bestämma sig. Sätter mitt hopp till plogbilen, så kanske vi kan ta oss en nypa frisk luft iadg.

Kram

Mer snö

Igår var det en vårdag med sol och 10+ i skuggan. Vad hände sen, ännu mer snö. Jag tycker att det kan vara snö från första advent till sista januari. Med undan tag för fjällen för dit ska jag på semester i påsk. Sälen en vecka med mina systrar med familjer och mamma och pappa. Hoppas att Johannes kan följa med. Beror på innebandyn. Om dom går vidare i slutspelet eller inte. Vill ju både och jag. Annars får jag och Ebbe Ebbelito åka själva, men det är inte lika kul. 
Kul är dock att Hannes ska prova skidor och att min lillsyrras kille ska med. Han heter också Johannes, två Johannes och en Hannes. Se upp Johannes 2 nu blir det intädesprov i familjen Wallin ;).

Nu ska jag passa på att plocka undan lite här medans Ebbe sover.

Kram


Bvc och bad

Idag har vi haft vårat första bvc besök. Mycket spännande var det att gå dit. Ebbe vägde 2970g när vi kom hem från BB. Åh vad jag hoppades på att han skulle spräcka tre kilos gränsen idag. Vi la honom på vågen och trodde nästan att det var nåt fel på den. 3605g, jisses måste ha grädde i brösten jag. Bvc sköterskan sa i alla fall att det var jätte bra och att jag inte behövde oroa mig för amningen :). Ebbe har äver växt en del från sina 48 cm i födelselängd till 50,5 cm. Stolta föräldrar gick hem med sin son.

Ikväll blir det fredagsmys. Enchiladas och film. Vill se 2012. Måste dra ner till Smygarn och Lasse på Film och fabel innan det är för sent. Imorgon ska jag träffa en tjej från föräldra gruppen, blir promenad. Hoppas bara vädret är lite bättre. 

                                                           Ebbe myser hos sin pappa efter bad som är bland det bästa han vet. 

                                                               Jag och Ebbe slaggar i varsit hörn av soffan.

Nu ska jag ta tag i maten.

KRAM

Natten när Ebbe kom

Ok här kommer samman fattningen av det bästa som hänt oss. Varnar kännsliga läsare för saker som kanske är "to much information".

Fredagen den 5e mars hade vi tid för ställiningstagande på spec mvc. Dom skulle avgöra om jag kunde gå några dagar till eller om dom skulle starta det hela. Jag hade då gått tio dagar över. Johannes hämtade mig hemma för att åka och äta lunch. Efter det åkte vi till lasarettet. Vi hade tid 14.30. Men som vanligt fick vi vänta. 15.30 kom vi in. Läkeren sa att dom skulle kolla med ultraljud hur bebisen mådde. Hmm, lite för lite fostervatten tycker jag sa hon. Hon gick för att konsultera en annan läkare, men kom tillbaka lika snabbt. Vi sätter igång det här. Ok sa jag när. Nu sa läkaren. Öh, jag har inga grejer med mej.

Vi blev inskrivna och dom satte en ballongkateter på mig. Det är en liten ballong som dom lägger i livmoder etappen, sen fyller dom den med vätska. Det gör att man öppnar sig lite så att dom kan ta hål på hinnorna. Var ganska smärtfritt. Johannes åkte hem och hämtade sakerna som jag ville ha. Läkarna sa att en igångsättning kunde ta tid. Så vi kunde ställa in oss på att det kanske inte skulle bli bebis före lör kväll. Oh my god. Vad långt. Klockan var nu 17.15 på fredag eftermiddag.

21.15 säger BM att jag är tillräckligt öppen för att dom ska kunna ta hinnorna. Upp till förlossningen. Hej då avd37.
Nu knyter det sig i magen på mig. Och det är ingen värk, nej det går upp för mig att vi ska ju för fan ha barn. Shit och det är snart. Och dom kommer säkert sticka mig med massa nålar också.

Väl uppe på förlossningen får vi träffa vår barmorska vars hemadress verkar vara Helvetes stigen 666. Hon började med att fråga vad vi gjorde där. Ok trodde jag skulle föda barn men det här kanske är ortopeden? suck. Men efter ett tag visar det sig att hon är suverän. Snäll och proffsig. Hon tog hål på hinnorna. Och där har vi startskottet. Klockan var nu 22.00. Värkarna kom som ett brev på posten.

Envis som jag är tackade jag nej till smärtlindring. Försökte titta på Dödligt vapen 4. Gick inge vidare. Sa att jag kanske skulle prova något mot smärtan i alla fall. Tog varma kuddar på ryggen. Hjälpte faktiskt lite. Var lite skeptisk först. Men nu går det fort. Värkarna blir värre och värre på kort tid. Snart hade jag ingen paus. Johannes tycker jag ska ta epidural. Men jag tar lustgas. Hjälper inte tycker jag. Börjar kräkas. Johannes provar lustgasen. Han börjag skratta och jag frågar vad fan han skrattar åt. Hi hi vet inte får han fram. Tur att nån har kul.

Klockan 1.05 vill jag ha epidural. BM säger att hon ska ringa på narkosläkaren. Tar en evighet innan han kommer. BM blir lite nervös. Öppnar mig snabbt och nu får han komma om jag ska hinna få nån epidural. 2.00 kommer han. Han har gloria och vingar på ryggen och jag vill helgon förklara honom. Så bra är epiduralen.

Jag blir pigg och vill till och med ha något att dricka, milkshake. Värsta smärtan är borta, bara trycket kvar. Känns som att jag ska bajsa på mig. BM stoppar in handen och konstaterar att det är ett tag kvar. Jag tar det lungt och andas igenom värkana. Talar av någon anledning om för Johannes att jag tog hål i hörat på mig själv men en säkerhetsnål när jag var 12 år. Som om det skulle var likt förlossnings smärta. Iq fiskmås just då.

Johannes sjunger krokodil sången för bebisen i magen. Jag vill ge upp. Ryggen går av jag dör. Timmarna går och 05.50 tycker jag att det trycker på ordentligt. Bm säger att jag får prov krysta. Hon ska kolla om bebisens huvud rör sig när jag krystar. Det gör det. Hon säger att jag ska försöka krysta tre gånger varje värk om det går. Det klarar jag.

06.31 går solen upp över staden och Ebbe kommer ut. Han är det finaste som finns. Vidöppna ögon och skriker. 2960 gram och 48 cm lång.

Jag och Johannes är världens lyckligaste. Välkommen vår älskade och efterlängatde son.

                                                     Lustgasen och jag.

Kram


Lika som bär

Ja här behövs inget faderskapstest, ha ha. Helt otroligt vad lik Ebbe är Johannes. Idag tar vi oss ut i solen. Våren närmar sig med stormsteg. Var nere vi sjön igår och gick. Bar asfalt, härligt.

                                                                           Ebbe?


Johannes?

Trevlig helg!


Uderbara Ebbe

Han är så härlig. Tänk att man kan älska någon så mycket på en gång. Snart har det gått en vecka. Och Ebbe har redan lagt på sig lite mer hull. Känns bra. Nu myser vi hela dagarna.

Tänker på förlossningen och försöker minnas vad som hände, snart kommer en sammanfattning. Nu bjuder jag på bebis mys i bilder.


Kvar på BB.

                                                                  Myser i mamma och pappas säng.

                                                                                     Fick ett smycke av Ebbe och Johannes när vi kom hem från BB. Silver bricka med Ebbes födelsenummer och namn. Så fint. Mina härliga killar.


Ebbe med snutte tigern.

Kram

Välkommen Ebbe (Tiger)!

Den 6 mars i samband med att solen gick upp över Falun kom vår efterlängtade bebis till världen kl 06.31. Hela historien kommer inom kort. När han kom ut såg han dock inte ut som arbetsnamnet Tiger, så nu lutar det åt att han kommer att heta Ebbe som tilltalsnamn och Johannes Tiger som andranamn. Han var lite mindre än väntat, 2960 gram och 48 cm lång, men han kommer snabbt att tjocka på sig tack vare Erikas mjölkbomber (vilka även kommer att göra succé på Roxnäs i sommar).

Välkommen vår älskade lilla Ebbe!

Grattis även till Majsan som tog hem bloggtävlingen! Godis i massor när tillfälle ges lovar Erika.

14/2 07.13 Kristina JB
16/2 05.47 Mamma
18/2 22.34 Sandra (syrran)
19/2          Helena "Hella" Cajander
20/2 02.00 Emma B
21/2 05.42 Ella (lillsyrran)
22/2 06.54 Kicki och Freja
22/2 21.56 Evve och Lydia

23/2 09.42 Helena Eriksson
24/2 00.31 Liz
24/2 21.17 Åsa (syrran)
25/2 04.37 Soffan
25/2          Tove
26/2 00.32 Emma "Skånka" Johansson
27/2 11.47 Madde och Rickard
28/2 06.23 Linnea
28/2 06.48 Jenny Olsson

1/3 02.11 Elin Holm
2/3 20.11 Anna
4/3          Pernilla på Haglöf & Nordkvist
5/3 21.04 Linda
5/3          Lisa på Haglöf & Nordkvist
6/3          Maria "Majsan" Lindström
7/3          Emelie Skog

Ebbe på sin vakt, märks att han har jägarblod och sover med ett öga öppet.

Kram från BB! Vid tangentbordet den stolta fadern.


+ 9 dagar

Ingen bebbe än. Men nu är man rund och go. Ca 17 kg plus. Känner mig enorm. Alla säger "men du har ju bara mage, inget annat." Ok, så i min mage ska det alltå finnas en unge på ca 15-17 kg. Yeah right. Men det är ju gulligt att dom försöker vara snälla. Antar att det är en hel del vätska.

Imorgon ska vi på ställningstagande på lasarettet. Får se vad dom bestämmer. Hoppas att det blir någon nyhet som tar oss lite närmare målet. Och så klart att han har det bra där inne.

Idag har min kära jobbar kompis Linda varit här och hållt mig sällskap. Mycket skoj. Vi tog oss en promenad på isen. Var lite vår i luften idag. Härligt med sol, blåste lite ute på Runn. Men härligt med frisk luft. Sen blev det en fika här hemma. Hade en hel den intrassanta disskutioner. Ha ha, eller vad säger du Linda. Vi fick i alla falla skratta en hel del. Tack för att du satte guld kant på den här dagen.

                                                                   Kom ut nu!

                                                           Tack Linda för De fina blommorna.

14/2 07.13 Kristina JB
16/2 05.47 Mamma
18/2 22.34 Sandra (syrran)
19/2          Helena "Hella" Cajander
20/2 02.00 Emma B
21/2 05.42 Ella (lillsyrran)
22/2 06.54 Kicki och Freja
22/2 21.56 Evve och Lydia

23/2 09.42 Helena Eriksson
24/2 00.31 Liz
24/2 21.17 Åsa (syrran)
25/2 04.37 Soffan
25/2          Tove
26/2 00.32 Emma "Skånka" Johansson
27/2 11.47 Madde och Rickard
28/2 06.23 Linnea
28/2 06.48 Jenny Olsson

1/3 02.11 Elin Holm
2/3 20.11 Anna
4/3          Pernilla på Haglöf & Nordkvist
5/3 21.04 Linda
5/3          Lisa på Haglöf & Nordkvist
6/3          Maria "Majsan" Lindström
7/3          Emelie Skog

Tror jag törs stryka Pernilla nu. Tror inte jag hinner få ut bebisen innan 00.00. Ja då får vi se vad morgondagen har att bjuda på. Ha det bra så länge!

Kram kram

+ 8 dagar

Liten shopping tur idag. Åkte ner på stan vid lunch. Mötte upp Erica och vi gick och åt på Waynes. Satt och snacka ett tag och begav oss ut på stan för lite spontan shopping. Jag skulle bara följa med medan hon gick ett par ärenden egentligen. Men det blev ett nytt body butter och ett par skor. Trevligt tycker jag. Nya skor gör att det känns som våren närmar sig. Inga tygskor är det, mer låga boots. Helt klart mer våriga än dom jätte skorna jag får på mig nu.

Kom hem och vila lite på soffan. Johannes kom hem strax efter. Då hörde vi den magiska melodin från barndommen. GLASSBILEN! Evigheter sen man köpte glass från den. Sagt och gjort, Johannes hasta ut och återvände med klassikern "Smack". Härligt.

Så nu har jag ätit kvällsmat, lax och potatis. Tänkte hugga in på en glass strax. Ikväll är det premiär för "Fuskbyggarna". Måste ses nu när man själv är i renoverings svängen.

Ingen har gissat pådagens datum så i morgon är matchen igång igen. Skulle verkligen vilja ha fram en vinnare nu. Hejja hejja!

14/2 07.13 Kristina JB
16/2 05.47 Mamma
18/2 22.34 Sandra (syrran)
19/2          Helena "Hella" Cajander
20/2 02.00 Emma B
21/2 05.42 Ella (lillsyrran)
22/2 06.54 Kicki och Freja
22/2 21.56 Evve och Lydia

23/2 09.42 Helena Eriksson
24/2 00.31 Liz
24/2 21.17 Åsa (syrran)
25/2 04.37 Soffan
25/2          Tove
26/2 00.32 Emma "Skånka" Johansson
27/2 11.47 Madde och Rickard
28/2 06.23 Linnea
28/2 06.48 Jenny Olsson

1/3 02.11 Elin Holm
2/3 20.11 Anna
4/3          Pernilla på Haglöf & Nordkvist
5/3          Lisa på Haglöf & Nordkvist
6/3          Maria "Majsan" Lindström

Kram+ 7 dagar

Ok nu tänker jag klaga hur mycket jag vill. Jag längtar ihjäl mig efter vår lilla vän. Gått över en vecka nu. Och fast jag vet att det kan bli en vecka till så förstår jag inte hur jag ska stå ut. Men jag vet att det bara är att gilla läget. Var hos barnmorskan idag, igen. Börjat visa tecken på havandeskapsförgiftning, inte så kul. Det gör nog sitt till att man längatr lite till. Vill ju att han ska må bra där inne. Ska på så kallat ställningstagande på fredag. Då kollar dom med ul att allt ser bra ut. Så bestämmer dom om de ska sätta igång förlossningen. Men hoppas att det kanske händer av sig själv innan. Hur som helst så är det inte mer än en vecka kvar. Barnmorskan sa att dom inte låter det gå mer än två veckor över.

Nej du Anna ingen godis påse till dig. Men var inte ledsen. Det var ändå ingen lakrits i ;). Och tänk snart blir du faster. Imorgon har vi ingen tävlande. Det måste ju innebära att godiset tillfaller föräldrarna ;).


Måste säga grattis Helena. Äntligen efter så många år! (Kortet är taget på mässan i Gbg)

14/2 07.13 Kristina JB
16/2 05.47 Mamma
18/2 22.34 Sandra (syrran)
19/2          Helena "Hella" Cajander
20/2 02.00 Emma B
21/2 05.42 Ella (lillsyrran)
22/2 06.54 Kicki och Freja
22/2 21.56 Evve och Lydia

23/2 09.42 Helena Eriksson
24/2 00.31 Liz
24/2 21.17 Åsa (syrran)
25/2 04.37 Soffan
25/2          Tove
26/2 00.32 Emma "Skånka" Johansson
27/2 11.47 Madde och Rickard
28/2 06.23 Linnea
28/2 06.48 Jenny Olsson

1/3 02.11 Elin Holm
2/3 20.11 Anna
4/3          Pernilla på Haglöf & Nordkvist
5/3          Lisa på Haglöf & Nordkvist
6/3          Maria "Majsan" Lindström

KRAM

+ 6 dagar

Nu är längtan enorm. Tycker att det börjar bli rejält tungt nu. Men för varje dag kommer vi lite närmare att få träffa vår lilla skrutt. Imorgon ska jag till MVC. Får se vad barnmorskan säger.

Idag har jag fördrivit dagen med bakning. Tog mig till affären i snön. För att handla jäst och kanel. När jag väl börjat baka hade jag lite svårt att sluta. Blev kanelbullar, syltkakor, choklad bollar och mocca rutor. Så nu är frysen full igen. Men det känns när man varit igång en hel dag. Ska bli härligt att orka lite mer sen.

                                                                Ett smakprov på dagens jobb.

Imorgon har Johannes syster Anna gissat på. Vi får se hur det går.
Sorry Elin.

14/2 07.13 Kristina JB
16/2 05.47 Mamma
18/2 22.34 Sandra (syrran)
19/2          Helena "Hella" Cajander
20/2 02.00 Emma B
21/2 05.42 Ella (lillsyrran)
22/2 06.54 Kicki och Freja
22/2 21.56 Evve och Lydia

23/2 09.42 Helena Eriksson
24/2 00.31 Liz
24/2 21.17 Åsa (syrran)
25/2 04.37 Soffan
25/2          Tove
26/2 00.32 Emma "Skånka" Johansson
27/2 11.47 Madde och Rickard
28/2 06.23 Linnea
28/2 06.48 Jenny Olsson

1/3 02.11 Elin Holm
2/3 20.11 Anna
4/3          Pernilla på Haglöf & Nordkvist
5/3          Lisa på Haglöf & Nordkvist
6/3          Maria "Majsan" Lindström

Kram

 


RSS 2.0