Fredag igen...

...kan inte förstå hur fort veckorna går. Tyckte det var helg nyss. Aja inte mig emot, fast  jag har ju lite som helg varje dag. Men nu har jag legat på latsidan ett par dagar så idag ska jag ta nya tag.

Först och främst ska jag städa köket. Sen ner på stan för en lunch dejt med Erkan. Blir säkert sittandes ett bra tag och snackar skit. Så vi får väl se vad klockan blir innan jag når hälsinggården igen. Hur som helst så tror jag att jag ska försöka baka lite. Sen lär jag väl i så fall städa köket igen. Hmm, kanske ska göra det där i omvänd ordning. Och om jag har lust kanske jag skottar lite snö. Men det får inte Johannes veta. Han säger att det är för tungt. Men jag säger att jag kan skotta, bara lite. Jag är som ett barn i trotsåldern. Får göra det när han tränar. Och OM han frågar vem som skottat säger jag att det var en lite tomte som tittade förbi och hjälpte mig. Det går han nog på, han är ganska lättlurad, hi hi.

Annars bjuder helgen på kalas Johannes fyller år på tisdag. Så tror att det kommer lite besök på söndag. Därav baket.

KRAM


8 års helg

Jag och Johannes har varit tillsammans i åtta år!!! Det är ju as länge. Vi firade det med en lugn och mysig helg. Fredags kvällen bjöd på hemma match i FK arena. IBF grabbarna gav Sirius däng med 10-7. Sirius har gjort det himla bra ändå, nykomlingar och allt. Hoppas dom hänger kvar. Kul med två uppsala lag i superligan.

Lördagen började vi med promenad, inte det lättaste när ryggen håller på att gå av på mitten. Men skam den som ger sig, underbart med frisk luft i alla fall. Sen begav vi oss ner på stan. Blev lång fika på Waynes. Och Johannes köpte nya jeans. Nu hade diskussionen om vad det skulle bli för 8 års middag dragit igång. Det landade på plankstek. Nej vi gick inte ut på bakgårgen och tog en överbliven planka efter renoveringen. Vi fick plankor i julklapp som var ämnade för detta. Maten blev gudomligt god och vi blev mätta. Sen tittade Tove, Jacke och Nellie förbi. Som tur var hade jag lämnat lite plats för kladdkaka i magen.

Söndagen inleddes med sovmorgon. Så skönt. Sen tog vi tag i oss själva bestämde att vi skulle gå ut på isen. Så på med kläderna och packa lunch och ner till Runn. Vi gick på sjön bort till Roxnäs udde. Var kul att se alla fina hus från sjösidan. Väl hemma igen sa min kropp att jag nog skulle inta soffläge. Men jag kom in i ett stim och sydde förhängen till skötbordet. Efter det blev det soffan och en film.


Gott


Sjön Runn i bakgrunden


Lunch

KRAM


Snabba cash

I går var Emma, Rickard, Johannes och jag på bio. Vi såg snabba cash, som jag hade sett fram emot den. Boken är ju grym. Tyvärr som så många andra gånger lever inte filmen upp till förväntningarna när man läst boken innan. Saknade ganska mycket. Men å andra sidan kanske man inte kan göra en film som är 9 timmar lång. Så vid vidare eftertanke så får den i alla fall tre hallonbåtar av fem möjliga.

Var på mvc i morse. Allt bra, vecka 36 nu. 12 kg pluss. Fixerad och klar. Bara att vänta in den stora dagen när den nu blir. Har nyss haft sköna brudarna Emma Jönsson och Erica här på en fika. Ett helt år sen jag träffade Emma. Går så fort. Nu får du stå ut med den långa trista vintern i Sverige ett tag. Gött att se er och skratta lite. Kom snart igen.

Ikväll tänkte jag kanske våldgästa fru Olsson eller Runström. Vet fortfarande inte vilket efternamn dom tog. Måste komma ihåg att fråga. Kan var trevligt att veta vad ens vänner och bekanta heter. Hon ska i alla fall få tillbaka böckerna jag lånat. Lina behöver dom nog själv nu :). Och jag är ju snart i mål. Oii!

KRAM


Full fart framåt

Varit i Heby i helgen. Ätit mammas mat gott gott. Gårdagen bjöds det på kalas Nellie fyller 2 år. Tårta och kakor satt som en smäck. Tack Nellie. Men nu vill jag inte se en tårta på ett tag. I alla fall inte innan Felix och Edwins fördelsedagar den 24 och 25 januari. Kvällen spenderade vi i soffan, tittade på film "Hitman". Det jävliga var att dvdn  gav upp mitt i upplösningen. Så jag vet inte hur den slutade. Om någon vet så får den gärna dela med sig. 

Idag skulle jag röja hela huset var det tänkt. I morse när jag vaknade var den tanken som  bortblåst. Måste hitta lite inspiration. Vart ska jag börja. Borde ta reda på disken efter gårdagens middag, då kan ske jag kommer igång. Ja så får det bli. Ska bara ta en apelsin först...



Mamma och jag. Tror hon är lite morgontrött, hi hi.


KRAM


Måndag

Dagen började med ett vrål från lilla toan. Det var Johannes som upptäckte en mindre swimmingpool där inne. Skit också, jag som sov så skönt. Det var bara att gå upp för att konstatera att termostaten på elementet var kaputt och hade börjat läcka. Fick torka upp och ställa dit en hink. Ska i alla fall sova klart innan jag ringer en rörmockare. Måste verkligen ta tag i renoveringen av övervåningen.

I väntan på the handyman tvättar jag ärvda bebiskläder. Super att ha syskon som har barn, behöver man inte köpa allt nytt. Även om det är svårt att låta bli ibland.

Sen kommer Snälla Emma. Hon ska hänga med till affären. Johannes har bilen i Stockholm, han är på någon utbildning.

Nu ska jag ut i solen en liten stund.



Lite nytt också. Kan ju inte bara ärva från kussarna.

KRAM


Kallt kallt kallt.

Hur länge ska det vara så här kallt? Får ta och bli vår snart. Om man vill ha kallt och snö kan man väl åka till fjällen. Men det är fint med snö i alla fall. Det enda som är neg är att det blir så kallt inne hos oss när det är -25 ute. Ska dra upp elementen och luftpumpen för fullt så att vi tinar.

Sen i onsdags har jag varit i Heby och hängt lite med mina syrror och föräldrar. Hannes och Thyra är helgalna men härliga. Mamma lärde mig att göra munk, gött gött. Var mycket enklare än jag trodde. Så det måste jag göra och fylla frysen med.

Träffade på Elin Holm också, det var evigheter sen. Sprang på henne utanför konsum. Trevligt,trevligt. Hoppas ni får en skön semester!

Nu är jag åter i Falun i min soffa. Ska snart göra en pasta carbonara. Pasta för Johannes skull, match i morgon. Hemma, så jag är gjuten på läktaren. Skulle sitta fint med tre poäng.

Här kommer lite bildbevis på att vi har det riktigt kallt!

Japp det vita på fönsterbrädan är is!!! Så toa besöken blir ganska korta som ni förstår.

 

KRAM


Bara kuliga saker nästan....

...det enda som bringar svarta moln över mig just nu är försäkringskassan. Kan upplysa alla som är eller funderar på att bli egenföretagare att man blir ganska dåligt behandlad när det gäller havandeskapspenning. Jag har ansökt om full havandeskap pga. stark foglossning och kraftiga sammandragningar. Fick halv. När problemen sen blev värre, fick ont i skuderbladen pga. magen kom ivägen så arbetsställningen blev dålig. Hade så ont att jag var tvungen att sitta och sova i soffan på nätterna. Kunde inte ligga ner. Då överklagade jag och fick ett nej till. Med motivationen: Ingen frisör som jobbar i egen regi berättigas mer än halv havandeskaps penning. SJUKT. Ja ja, som tur är fick jag komma till en toppen sjukgumnast som fixade till ryggen. Så nu är jag hemma och njuter även om jag bara får halvtids betalt. 

Nu till dom kuliga sakerna. De tappra laget som igår for ner till Warberg för att ge dom vad dom tål, återvände med en seger. Snopet Magnus Svensson som med sitt Warberg trodde dom kunde besegra Falun från läktarplats. Men icke. Riktigt bra laginsats från Faluns sida som spelade med hela hjärtat. Warberg-falun 4-8. Viktigt. Nu fortsätter striden med siktet inställt på slutpel. Match södag nästa.

Kulig sak nummer två. Kom nyss hem från MVC. Allt ser bra ut. Tiger har vänt sig och är fixerad. Puh lite nervös blir man. Längtar. Det enda som gjorde mig lite orolig var att växtkurvan hadde dippat lite. Men Gunvor sa att det var helt normalt när dom sjunker ner. Så jag litar på henne.

Nu ska jag avnjuta en latte som jag gör med vårt nyaste tillskott i köket, nämligen en kaffemaskin. Underbar. Så välkomna hem till mig på fika.




KRAM


Jaha, så världen fortsätter snurra fast jag är hemma?!

Första dagen som känns som vardag och jag är hemma. Känns helt sjukt, typ som att jag skolkar eller nåt. Är inte van vi det. Körde Johannes till match samlingen och insåg att allt var i full gång, folk var på väg till jobbet. Det lös på kontoren inne i stan. Och här sitter jag. Tror i och för sig inte att jag kommer vara sysslolös. Idag ska jag tvätta, röja lite i rummet som Tiger ska ha och ringa och ta strid med försäkringskassan. Funderar på om jag ska starta en charmkurs för alla som jobbar där nu när jag är hemma.

Det var det, sen tänkte jag hänga lite med Emma. Fika kanske. Och ikväll gäller det Warberg-Falun. Matchen går på tv4 sport 19.15 om det är någon som är intresserad.

Blir det någon tid över tänkte jag ägna den till att skapa världsfred.


Bjuder på en bild på godingen Hannes.

Kram


I,m still alive

Jaha då var både jul och nyår förbi. Det går aldeles för fort. Julen spenderades i Hedåker med mysan Marianne Johannes mormor. Mysigare tant får man leta efter. Men det är bäst att man svält sig i ca en vecka innan man kommer dit. Det är lite som den där häxan i Hans och Greta som försöker göda Hans för att hon ska äta upp honom. Men Marianne är ju självklart ingen häxa, hon är bara så snäll och vill att alla ska ha det bra. Och att INGEN ska åka hem hungrig. Hungriga var vi inte heller, jag åt för både mig och Tiger. Mums.

Hittils på 2010 har jag inte varit utanför dörren. Jo förresten jag var ner och hämta pizza och hyrde en film igår. Pizzan var utsökt filmen var kass. Vi såg Bruno. Det var nog mer en kill film. I dag blir det ner på stan och titta på tapeter till Tigers rum.

Just det välkommen lilla Ida. Fia och Eriks dotter som föddes den 15/12. Hon är så fin!

Och grattis Emma och Rickard till förlovningen den 31/12-09. Emma är du fortfarande i chock?


Lilla Ida som på bilden bara är några dagar gammal. Så min mage på julaftons morgon svårt att fatta att det är någon där inne. Bara åtta veckor kvar.


God fortsättning på det nya året alla. Det kommer att bli ett toppen år!


RSS 2.0